Home
Muziek
Contact

Speellijst ColumnsDe Tiidspringer

“De Tiidspringer” is mijn tweede CD, uitgekomen in 2007. Elk lied op deze CD gaat over een bepaalde tijd in het leven. Ik neem u mee naar verschillende tijden: de kindertijd, de babytijd, de pubertijd, de mid-life crisis enzovoorts. U wordt teruggevoerd naar al deze tijden als was het gisteren, vandaag of morgen. Probeer zelf uit te vinden welk lied bij welke tijd hoort. Er zijn ook liederen bij die alle tijd te boven gaan en meer te maken hebben met de eeuwigheid.

De liederen zijn Friestalig, gemaakt aan de hand van eigen teksten, maar een aantal zijn ook voortgekomen uit gedichten van bijvoorbeeld Hans Andreus, Rutger Kopland, Boukje Wijtsma, en andere Friese en Nederlandse dichters. De gedichten zijn te vinden op borden in het natuurgebied “Wijnjeterper Schar”, waar de poëzieroute Opsterland loopt. Liefhebbers van natuur en cultuur kunnen hier van beide tegelijkertijd genieten. Ik wens u veel luisterplezier.

Wil je deze cd bestellen, mail dan naar Jan Kuipers Alma.

Eerst een voorproefje? Klik op de naam van een song voor songtekst en een audiosample:


In This Sphere

De CD “In This Sphere” is uitgekomen in 2003. Deze bevat Engels- en Friestalige liedjes die in de jaren ’90 van de vorige eeuw zijn gemaakt. Het zijn vooral kampvuurballades die je hoort, voordat je met je liefje naar bed gaat. Jarenlang heb ik in de eenzaamheid van mijn zolderkamer songs geschreven, hoewel schrijven niet het juiste woord is. Eigenlijk pluk ik klanken uit een andere sfeer. Ik denk dat er diverse dimensies bestaan die door elkaar heen leven, zonder dat de ene zich van de andere bewust is.

Kunstenaars, mystici en gekken kunnen van de ene naar de andere sfeer reizen. De mensen krijgen muziek uit de sfeer van stilte, waar speciaal opgeleide klankenplukkers naar toe reizen om melodieën te verzamelen. In mijn vrije tijd ga ik daar ook zo nu en dan naar toe en pluk ik wat. Terug in deze sfeer kan ik de klanken dan ten gehore brengen. Ik wens u veel luisterplezier.


Wil je deze cd bestellen, mail dan naar Jan Kuipers Alma.